img1.jpg

سوف ؤماطور( 5 ) suf wwemaïur

سوف ؤماطور

سوف ؤماطور

سوف ؤماطور نـ ات ملديان ئتاسد گ لقلعت ماك اتاليد ئد ؤبريد نـ ئگلا سگ لحومت سگ تمورا تمادايت

ماك اتاليد فـ ؤژلماط سگ ئگلا تافد سوف ؤماطور د ماك اتاليد فـ ؤنفيس تافد تيقصبت . د تشك تاليد ئد نـ سوف ؤماطور تدجيد فـ ؤنفيس نك ئگلا نـ ئعزابن* ئتالي ئلنج د گ اماص ؤسوف ديس طيط ؤامان امالناس طيط ؤجريبي د فـ ؤنفيس نك تالين سيين ئطبشان مخدمن د ئجيمان مژونن سـ تماسيوين امالناسن تيزيانيين د فـ ؤژلماط نك تاليد لن اطاوطد تاشنطورط ئلنج تاگيد سيين فـ دويت ئلاداي د سگ ئخف نـ تاشنطورط يتاگد فـ اژرو حموما د ماك اتوگورد اماطو د تشك تاليد تاسناكد فـ ؤنفيس ئطبشان ميگن د صربوط امالناسن ادان ؤغيول د فـ ؤژلماط نك تاليد سيين ئل تيوريرين د تشك تاليد سگ سوف ؤماطور ئل تيوريرين تافد خودجين نـ ئمشم سيين تاوين ئودان گ ئمشم د ماك اتهويد سگ تيوريرين** ئل غادي تهوگيد فـ لهاينيا سيين تاگيد فـ دويت د واغرم د اژرو نـ ئند حنيش سگ ئل سات د ماك اتسمديد سوف ؤماطور ئلنج تالي تلات فـ ؤژلماط امالناس تلات تمينجت غن تلات نـ ئند حنيش تالي ئل تيدار (لمنازل) د فـ ؤنفيس نك تالي تلات نـ محجوبا لن اتقن ئد نـ تلات نـ تماگولت د فـ ؤژلماط تالي تلات نـ تغانيمت ؤجار تلاتن ئيد ديس دين اژرو امالناس مرعي ادوس ديس ئطبشان

*ئگلا نـ ئعزابن : امالن فـ ئگلا نـ ئعزابن أيد دا مرابط تدجان دين ئودان گ ئسغارن نسن مي تاوي ديسن حد امالن ديس دين اسوامي ئتفغد ئل مانت يادياس ياياوي ئسغارن مي نس سگ ئگلا نـ ئعزابن .
**تيوريرين ئدجت تاوريرت : تدجئيد مكتيغ (تفكرغ) تاوريرت نـ موسي گ تيزى وزو لي تويد ئدجن سگ ئمقرارن نـ ئمديازن د ئمغناسن نـ تمازيغت نتا انازور (معطوب لوناس )
وليوش ديس اوال ئطن
د لي غرس شرا اتيمل
تيرا:محمود ابكوش القلعت (اغرم) ات ملديان ات يفرن (ليبيا )
20/11/2010

هذه المقالة تحتوي على تعليقات (6)

6 تعليقات ل “سوف ؤماطور( 5 ) suf wwemaïur”

 1. ازول مادبيك اترجم الى وعراب اباش اداكزن اعرابن نتشين نسن اماطو لكن ماك ايغر اعراب ميياكز ماتا تمالد حاول الترجمة من جديد فى المواضيع المقبلة انشالله مواضيع مهمة وتستحق التقدير مشكور يامحموداميس اخاليك ايتسلم فلاك

 2. خالد says:

  ازول
  مشكور على هذه السلسلة الرائعة ونتمنى منك المزيد…
  لدي بعض الملاحظات: تعاودنا من اباءئنا عندما يسردوا لنا الوصف للاماكن استعمال بعض الكلمات مثل… لمي اتاسد امحدر أو مقبل… اين توالا ن مبحر او مشرق.. أيضا لاحظت انه عند وصف اليمين واليسار يقولون: اف ؤفسنك انفيس أو اف ؤفسنك ازلماط…
  تانميرت
  روميك خالد

 3. محمود ابكوش says:

  شكرا علي هده الملاحظات ياسيد خالد ونعم كلامك صحيح بس انا احاول ان تكون جميع الكلمات التي اكتبها امازيغية سهلة وبسيطة هدا بالنسبة لكلمات محدر و مبحر و مشرق اما الملاحظة التانية نعم يمكن ان تكون كذلك واخد نها واكتبها وشكرا علي اهتمامك ومتابعتك ونصائحك القيمة

 4. محمود ابكوش says:

  صحيط اخالي اميس ندويت بس الترجمة د المشكل لانا بعدين امازيغن وكل يدقيمن غرن س تعربت دنتشين المفروض خلاص انكز ماك اناري ونغر س اللغت تمازيغت لانا الهدف نتا تمازيغت. ويريت الموقع ن تاوالت يمدعم س الخط ن تيفيناغ باش اناري سيس دين وداغن فلاس ئودان حتي سطيط سلم ف اميس خالي وشكرا علي اهتمامك

 5. Fabio says:

  I never thought I would find such an everyday topic so enillahrtng!

أكتب تعليقك هنا

نرجو أن تضع المادة أسفله
الإسم
إيميل
موقع
تعليقك

    ⵉⵎⵓⴷⴰⵔ – ⴰⵙⵍⵎⴷ ⵙ ⵜⵡⵍⵍⴰⴼⵉⵏ


ⵉⴷⵔ ⴰⴼ ⵜⴰⵡⵍⵍⴰⴼⵜ ⴼⴰⴷ ⴰⴷ ⵙⵓⴳⴳⵣⴻⴷ ⴰⴷⵍⵉ ⴰⴷ ⵏⵖ  ⵉⴷⵔ ⴷⴰ

 • ما رأيك في موقع تاوالت الجديد ؟


  بين النتيجة

  Loading ... Loading ...
 • tamatart

  tamatart  taddart

  ٍradio awal